0
68
Loading...

De mange ansikter av Macman

toppen av Che Guevaras store mahogni skrivebord i banken var nakne bortsett fra en gourd av kompis, en kava som lokal narkotisk brygge, og en ni millimeter Browning pistol som den cubanske geriljalederen holdt spinne på sin side med fingeren.

” Hver gang pistol endte opp peker på meg, ” sier Garry Barker. ” Han ville se opp og smil. ”

Barker hadde blitt tatt det rundt midnatt etter to toughs i en Chevy. ” Guevara hadde blitt president i Banco Nacional etter revolusjonen, ” sier Barker som hadde reist til Cuba som New York-korrespondent for Herald og Weekly Times å oppsøke Guevara, Fidel Castro Billige UGG Støvler UGG 1013391 Bow-knute Rød og en tidligere amerikansk soldat ved navn Murphy som kjempet for Fidel og nå hevdet å ha blitt en frosk bonde.

Ved en tilfeldighet, Barker fikk Ernest Hemingway attpå etter vandrende inn i brutish wordsmith favoritt Havana vannhull, El Floridita Bar, noen dager tidligere.

” Det krakk er reservert, sier barkeep og Barker flyttet over like før en henger hund Hemingway, med gråsprengt skjegg, kom lurching gjennom svingdørene. Barker skrev senere:

” Resten av kvelden er disig. Hvis jeg sa at Hemingway og jeg byttet historier jeg ville bli forgylling lilje, men vi, Billige Ugg Kvinner UGG 1005532 Bow-knute Sjokolade og det meste han, snakket om Derring gjøre, Australias villmark, manndom, okser og kampene av dem jeg prøvde å holde tritt med en av de største boozers Amerika noen gang har produsert og min bakrus [den] neste morgen var monumentally minneverdig. ”

Likevel Barker frontet opp neste kveld og hørte gjennom en sliter overs, Castro gi en sprelsk tale til nasjonen at ” gikk på for alltid ”.

Eventyret fortsetter. En russisk ingeniør, som Barker møtte på hotellet hans, la slip at han jobbet på rakett områder, et prosjekt som til slutt provosert en internasjonal krise. Barker arkivert en historie og Castro kastet ham ut av landet neste dag.

Garry Barker var en korrespondent for Herald og Weekly Times i de dager da aviskjeder brukt stort på utenlandske byråer. Han var fire år i New York, hvor han ” dekket FN, så Khrusjtsjov bang på skrivebordet med sin sko, den slags ting ”, deretter tilbrakte åtte år hver i Singapore og London.

Han møtte Kambodsjas Prince Sihanouk, så fallet av Indonesias Sukarno, rapporterte kupp i Thailand og dekket Vietnam-krigen. Og ja, dette er den samme Garry Barker som etter å ha bare slått 80, er nå en ledende Melbourne basert kommentator og podkaster på IT og teknologi, etter å ha gjennomført en av de store karriere reinventions av moderne journalistikk som ” Macman ”. Sier Barker, som overlevde prostata kreft for fire år siden: ” Aldri fratre. Alder trenger formål og aktivitet. Ergo, nyskapning av seg selv. ”

Som Macman har han igjen krittet opp noen bemerkelsesverdige intervjuer inkludert tech hodet super helten Steve Jobs. Barker sier han først la øynene på Jobs på Apples California HQ på praktfull nerdete adressen til en Infinite Loop, Cupertino, hvor Jobs chowed ned med grunnplanet i kantinen.

Barker møtte ham ansikt til ansikt et år senere i Tokyo. ” Han bor i dette enorme suiten på toppen av et hotell. ” Han satt ved et bord med to eller tre datamaskiner, leker med en ny font design for Apple, skrive navnene på sine barn. Jeg spurte om han savnet dem, og han sa ja, han mislikte reise som tok ham bort for mye. ”

Barker kommenterte til Apple sjef på dress en ” forferdelig grå med rosa striper ” og Jobs forklarte at hans kone hadde fortalt ham å bruke den fordi japanerne var så formell. ” Jeg trodde alt dette var for godt til å utelate så det førte min historie, ” sier Barker. Apple grapevine senere fortalte ham: ” Steve mener du trengt på hans private liv ikke forvent et julekort. ”

Det har vært en ekstraordinær åtte tiår så langt for Barker og det hele startet i New Zealand hvor hans foreldre var bønder i Canterbury. Barker første karrierevalg var å bli ingeniør, men etter universitetsnivå matematikk fant ham ønsker, signerte han på som en kadett journalist med Christchurch Press på 32 shilling og sixpence en uke. Hans bror Roger, en revisor, senere ble avisens daglig leder. Etter et par år på håndverket Barker sendte en historie til Melbourne Herald om en ” gal Kiwi jævel ” på en motorsykkel sette en fartsrekorden på en landevei, og det ble publisert.

” The Herald regelmessig sendt blackbirding partene i New Zealand etter journalister, ” sier Barker, ” og jeg ble tilbudt en jobb og 10 pund en uke; store penger da. Jeg bodde i et pensjonat i Jolimont drevet av en kvinne hvis mann var en fyllik. Han pleide å rikosjetterer langs veggene i gangen for å håndhilse på alle som kom gjennom inngangsdøren. De hadde et motto på veggen i en ramme: ‘Det er en permanent personlig glede å behage deg ” ‘.

Ingenting galt med Barker minne som var mer enn et halvt århundre siden. ” Et sted der oppe, må noen være tilgivende mine synder, ” sier han. ” Billige UGG Støvler UGG 1013391 Bow-knute Rød Jeg trodde et nanosekund og sa ja. ”

Fire år senere flyttet han til Singapore hvor han møtte og giftet seg med Jenny Smith, som jobbet på det britiske utenriksdepartementet der. Hennes bror var i Royal Navy Fleet Air Arm og flyr helikoptre i Borneo. Barker hadde lært å fly, og var visepresident i Singapore Flying Club. ” Jeg inviterte Jenny bror til klubben. Han tok med seg lillesøster, og det var det, ” sier han.

” Klubben hadde en kontrakt med noen Singapore banker å kjøre ‘betale drops’ til gummiplantasjer i Malaya. Det var banditter på veiene rundt plantasjene som kunne ha overfalt en bil. Alt vi måtte gjøre var å slippe penger i en stor skinnpose på fotballbanen ved hver plantasje og nyte et par eller så timer gratis å fly.

” Min instruktør Bob Harrington var en RAF pilot som fløy et Hastings på Berlin Airlift. Hans halefinnen var tallet 555, så hans kallesignal var State Express, en merkevare av sigarett som hadde 555 på pakken. »« Nei, ingenting galt med Barker minne i det hele tatt. I 1995 var han en av 68 australske journalister å bli tildelt tjenesten medaljer for rapporten om krigen i Vietnam. Han hadde vært der når de buddhistiske munkene lanserte sin protest og var vitne til en eldre munk slukke seg selv med bensin, tenne en fyrstikk og kollaps i flammene. Rapporter ut av Saigon ble tungt sensurert, men journalistene har funnet en måte.

” Vi setter opp en due system, ” sier Barker. ” En av oss ville samle alles kopi, film og lyd-kassetter i en koffert og omgitt av rope journalister, ville han rase gjennom Tan Son Nhat terminal i siste øyeblikk for å fange et Pan Am-flyet til Hong Kong eller Singapore. Politiet visste hva som foregikk, men ingen ble skutt eller arrestert. Dessuten var det verdt risikoen for å få en natt av luksus på Peninsula Hotel i Hong Kong. ”

I kontrast, minnes Barker tilbringe en natt i en ” gammel og syk etablering ” i Da Nang, den eneste overnatting tilgjengelig etter at han kom tilbake fra en patrulje med sør-vietnamesiske hæren.

” The kloakkrør lenge hadde gitt opp kampen, ” han skrev senere, ” og ondt avløpsvann fra myrene kjørte tregt langs en åpen renne i gulvet på verandaen. I en butikk fant jeg en stor flaske veldig billig eau de cologne, dyppet et håndkle i parfyme, hang det over en pidestall fan og prøvde å få litt søvn ”

Barker overlevde syv år med krig i Vietnam uten en skramme, men så mange kolleger ble drept og såret. Men ble han lei av den nytteløse. ” Jeg trodde ikke drepe folk og blåse dem opp var svaret. ”

Han var 28 da han først rapportert fra Vietnam. Han var 35 da han avsluttet og de amerikanske styrkene hadde vokst fra 1000 til 600.000 uten seier i sikte.

Når Barker tilbake til Melbourne etter mer enn 20 år i USA, Asia og Europa han oppdaget kontor liv hadde gått videre. Har ingen støtte nettverk innenfor hovedkontor han ble bokført til suburban newspaperland som sjefredaktør Standard Aviser. ” Det mest interessante som skjedde der var en fem ukers streik og jeg kjørte alle konsernets aviser ganske mye på min egen. Da vi ble tatt over av News Ltd og Standard ble slått sammen med Leader.

” Jeg ble sendt til en avdeling som tå cutter, en rolle jeg hatet. Jeg flyttet til lederens hovedkvarter i Blackburn hvor jeg interessert meg i utskrift. Vi var blant de første avisene i landet til å gjøre gode offset fargefotografier på avispapir. Det er der jeg virkelig møtte Macintosh. Jeg lærte om utskrift og teknologi. Det er der det hele begynte. ”

VIDEO SONG